Historie

De roots van d’Accord liggen in de Michaëlkerk aan de Mgr. Leijtenstraat in Breda. In februari 1968 werd daar het Jongerenkoor Breda-Oost, ofwel het JBO opgericht. Vijfentwintig jaar later werd het tijd om een nieuwe weg in te slaan. JBO werd omgedoopt tot d’Accord en behalve de naam werd ook het repertoire meer eigentijds. Bovendien verhuisde het hele gezelschap van de Michaëlkerk naar de Petrus & Paulus-basisschool en in 2001 werd zelfs een cd opgenomen: Gewoon d´Accord.

Wat door de jaren heen niet is veranderd, zijn de uiteenlopende (en vooral gezellige) optredens op tochtige stations, in comfortabele theaterzalen, grote kerken of verwarmde buurtcentra. Steeds begeleid door de eigen band (met drums, piano, dwarsfluit, gitaar en basgitaar) brengen de zangers en zangeressen van d’Accord bruisende concerten waar het enthousiasme vanaf straalt!

d’Accord heeft verschillende zangstemmen: sopranen, alten, tenoren en bassen. Bij elke partij zijn de stemmen nog weer onderverdeeld in hoge en lage stemmen (bijv. hoge alten en lage alten). De alten en sopranen zijn goed vertegenwoordigd maar de tenoren en bassen kunnen wel wat versterking gebruiken. Dus ben/ken je een man die van zingen houdt? Kom eens langs bij een repetitie om te zien (en te horen) of het klikt!